Det finns fyra olika typer av lån som erbjuds dem som refinansierar eller köper ett hem. Beroende på din kreditvärdighet, plats, inkomst, skuld och i militären bestämmer vilket lån du kvalificerar dig för. Varje låneprogram är upprättat för att möta vissa behov för olika omständigheter, till exempel om du har lägre inkomst men en bra kreditpoäng du är berättigad till ett FHA-lån, har veteraner vissa fördelar när det gäller att köpa ett hem eller refinansiera. Läs mer om dom olika lånen som finns hos https://smslåntips.com. Här är de fyra olika låneprogrammen:

VA-snabblån

Ett VA-lån är ett lån som garanteras genom regeringen. Dessa lån görs av privata långivare, till exempel banker, sparande och lån eller hypotekslån till behöriga veteraner för inköp av ett hem, vilket måste vara för sin egen personliga beläggning. Garantin innebär att långivaren är skyddad mot förlust om låntagaren inte återbetalar lånet. En fördel för veteranen är att det inte finns någon betalning när du köper ett hem, de får 100% finansiering. Garantin ersätter utbetalningen för långivarna. Den maximala garantin som godkänts av VA är 25% av lånebeloppet upp till $ 104,250. Det maximala hushållslånet är $ 417,000 (högst i HI och AK är 156.375 och heminköp är $ 625,000). Om du är veteran som får ersättning för funktionshinder och inte drar pensionskassan är du befriad från att betala VA-finansieringsavgiften. Också makar till dem som har dött i tjänst eller från servicerelaterade funktionshinder är också undantagna. I slutändan har VA det sista ordet på vem som är undantagen.

FHA-smslån

En FHA Lån är ett hypotekslån som är försäkrat av den federala bostadsförvaltningen. Den federala regeringen försäkrar lån för FHA-godkända långivare för att minska risken för förlust om en låntagare standardiserar sig. FHA-lånet skapades som svar på ökningen av utestängningar och standardvärden som skedde på 1930-talet. FHA-lånet är populärt hos första gången hemköpare eftersom det finns låg betalning och du kan ha mindre än perfekt kredit. FHA kräver en låg betalning på 3,5 procent av köpeskillingen. En nackdel är MIP (Mortgage Insurance Premium) som försäkrar regeringen om låntagaren beslutar att räkna ut lånet. Det finns en premie MIP-avgift på 1,75% av lånebeloppet. Det finns också en årlig månatlig MIP-avgift baserad på låntagarnas LTV-värde (lån till värde) och längden på lånet. Om lånet är längre än 15 år, är det efter resterande fem år resterande belopp 78 procent av fastigheten. Om din löptid är kortare än 15 år behöver du inte betala MIP i fem år, du måste bara betala MIP tills din återstående saldo är 78 procent.

Konventionellt lån

Det konventionella lånet är den vanligaste typen av inteckning. Det är inte försäkrat av något statligt program. Överensstämmer med Konventionella lån följer de riktlinjer för lånebelopp som fastställts av Fannie Mae och Freddie Mac. Icke-överensstämmande lån uppfyller inte dessa kvalifikationer men anses också som konventionella. Varje hypotekslån kommer att erbjuda olika priser, villkor och avgifter för konventionella lån, så det är bäst att få en bra trosberäkning från ett antal olika ställen för att hitta det bästa lånet. Följande är några av de saker som de kommer att titta på för att avgöra om du kvalificerar dig för ett konventionellt lån: inkomst och månatliga kostnader, standard skuld till inkomstandelar är 28/36, och kredit värdering och historia. Ett FICO-poäng på 620 eller högre är bättre för att kvalificera sig. Nedbetalningskraven är 5 till 20% av försäljningspriset.

USDA

Ett USDA-lån (USA: s avdelning för jordbruk) är ett alternativ för hemfinansiering av bostadssystem för bostadsköpare på landsbygden. Kvalifikationer baseras på din plats. Det finns många fördelar med denna typ av lån. Här är några av de stora fördelarna: det kräver ingen pengar, upp till 103,5% finansiering, det inkluderar finansieringsavgiften, stängningskostnader kan rullas in i lånet, det finns inte ett maximalt lånebelopp, du behöver inte tillgångar för att kvalificera dig, Att ha en lägre kreditpoäng är möjlig (nuvarande minimum är 640), säkra 30 års fixperiod vid låg marknadsränta, och även fastigheten kan vara en vanlig försäljning, kort försäljning eller en avskärmning etc. Såsom du kan se finns det många bra alternativ att välja mellan. Om du har frågor om kvalifikationer kan du fråga en låneansvarig eller ett låneföretag. Förhoppningsvis kan du hitta ett låneprogram som bäst passar dina behov.