Ha helt täckt allt under taknivå som du inte vill ha målat … Se först och främst om att du har tagit bort några lösa papper från taket, tagit bort någon blå tack, sellotape, tuggummi, döda flugor och spindlar spindelväv mm fyllde några hål och gav taket en bra torka ner med sockersoppa. (Detta kommer att ta bort fett och eventuella kvarvarande kemikalier som cigarettrök). En https://målerifirma.com/stockholm/ kan hjälpa dig vid behov. Kontakta dom med alla frågor du har!

Målare i Stockholm och Östermalm samarbetar

Få en bra, stark, stor behållare eller ordentlig färgskalv och häll din färg in i den. Jag föreslår att det inte är en bra idé att använda en siden eller halvglans på ett tak, eftersom sådana finish verkligen visar upp alla dina penselmärken och eventuella inkonsekvenser på ytan. Av den anledningen är inte den här finishen om du verkligen är en bra målare. Se till att ha en stor, fluffig vals på en stolpe, som först sköljs med varmt vatten och får mer eller mindre att torka ut (det kommer att absorbera din färg bättre på det här sättet), först och främst ladda valsen så att den är bra och “full” av färg, applicera den sedan på taket, börja i ett hörn och arbeta från ena änden av rummet till den andra. Använd en stadig konsekvent åtgärd för att flytta rullen fram och tillbaka. Måla med mer färg än vad du tror är nödvändigt och låt inte valsen torka ut. Om det börjar bli jobbigt, använder du förmodligen inte tillräckligt med färg eller använd en matt finish emulsion – den bästa kvaliteten du har råd med.

Målare gör mer än bara målar – grundarbetet är lika viktigt

Gå runt belysningen med en borste. Om din rulle inte kommer direkt in i hörnen, använd en borste här också. Du kan göra detta innan du rullar eller efter. Egentligen spelar det ingen roll. Många ljusbeslag kommer att skruva loss från basen på taket. Förlora inte koll på var du kommer till om du slutar med kaffe. Vit på rent vit kan vara svårt. Då igen, om du målar det, är ditt tak förmodligen inte så rent, så glöm det lite. Stå tillbaka när du tror att du är färdig för att försäkra dig om att du har täckt allt. Om du använder en emulsionsmatfärg kan du gå över bitar du saknat, och det kommer inte att dyka upp när det är torrt. Upprepa hela proceduren om du köpt billig skräpfärgad färg. (Spara tid – köp bra saker i första hand!). Rengör rullen genom oändlig tvätt under en löp, eller om du är rik, släng den bort. Rengöring av rullar är en smärta i nacken (så är målningstaket – bokstavligen) men det kan göras om du är patient. Alternativt, linda smärtvalsen i ett par plastpåsar om du behöver det senare för ett annat område med samma färgfärg. Korrekt invecklad det borde hålla sig bra i några dagar. Ta en paus och gratulera dig själv.